Konstig luft i Torrevieja!

Om det nu ska bråkas så är det självklart att det sker när man har bjudit hem folk och man ska göra sig till lite extra. Micke hade bjudit hem oss på mat och förrätten stod redan på bordet när vi kom. Och vad passar då bättre än Serranoskinka och melon en sommarkväll.

God mat och såser bjöds det på under kvällen.

Micke hade invigt sitt nya pannkaksjärn bara för denna kväll och hade gjort Crepes Suzette och de skulle bara få en sista flambering innan de skulle serveras. Konjaken hälldes på och en lång tändsticka tändes…

…först hölls stickan på lite avstånd för alla vara rädda om luggen!

Men snart var den ena stickan efter den andra nere och rörde runt bland pannkakorna.

Mer starkare sprit hämtades och nya försök gjordes.

Ett sista försök gjordes med en stor gasoltändare och nu hängde alla med luggen rakt över stekpannan för nu trodde ingen det skulle hända något men…

…det var helt obrännbart!! Det måste vara något med luften i Torrevieja.

Det vara bara några veckor sedan som vi var på musselhörnan och Micke hade beställt in en Carajillo. Konjaken ska flamberas inför gästen innan det hälls i kaffet och det är musselhörnas specialitet men denna kvällen gick det inte att få fjutt på Konjaken!! Den första kyparen höll på i tio minuter, gick in och hämtade nytt kaffe och ny Konjak och började om. Haha men den var helt obrännbar. Hon hämtade nästa kypare som är den som alltid har serverat oss alla andra gången men inte ens han lyckades. Micke sa till honom att strunta i det. Men de gav inte upp utan gick in igen och hämtade nytt kaffe och ny Konjak…eller vad det nu var för vätska för nu fick de eld på fotogenen. Så inte helt omöjligt det är något konstigt med luften i Torrevieja.

Och det var på grund av svårtänt som Grillwhiskey hemma hos Leffe uppfanns haha. Ja något konstig måste det vara med luften i Torrevieja.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vänner i Spanien och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Konstig luft i Torrevieja!

 1. Geddfish skriver:

  Så det kan bli! Men ni hade det säkert både gott och roligt!
  Söndagskram!

 2. Znogge skriver:

  Det blev nog gott och bra ändå!

  Kram

 3. Ditte skriver:

  Kanske dags att byta ut luften om det nu är den som krånglar. Men man kan inte alltid lyckas. Minns att det i alla fall blev lyckat med grillwhiskyn. Och lika bra att ingen bruksanvisning lästes innan.
  Stor kram

 4. Mamma c skriver:

  De blev nog goda i alla fall tror jag.
  Kram Carin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.