Leva på andra!

Våra kära grannar Bosse och Mari är tillbaks.

Öppnar vi våra ytterdörrar samtidigt så står vi mitt framför varandra med kanske 7 meters avstånd. En dag när vi får tid över ska vi ska vi mäta upp avståndet.

De kom och knackade på dörren precis när vi skulle gå ut.

Vi gick tillsammans till Flores eller gamla Luna som vi fortfarande säger. När notan kom så tog Mari hand om den och det är inte lönt att bråka med Mari. Vi kunde bara tacka och sen får man försöka att bjuda tillbaks vid annat tillfälle.

Flores har en sådan där ringklocka som man vill att alla ställen skulle ha. Ett litet tryck och personalen kommer springandes. Vi tryckte på knappen men inget hördes, men ändå kom personalen fram och undrade vad vi behövde. Hm troligen såg de när vi lyfte vasen och försökte trycka.

Några timmar senare var vi tvungna att bryta upp, vi hade en tid att passa med Leffe och Karlsson.

Leffe och Karlsson skulle precis som vi, bara åka till Sverige en kort sväng våren 2020. Precis när Kinas största exportvara slog världen med häpnad!! Fyra månader senare när Spanien öppnade upp så vi kunde komma tillbaks skickade Leffe och Karlsson sina husnycklar till oss och bad oss att tömma deras frys på älgkött och massa andra godsaker. De var rädda för att om det blev ett strömavbrott hade det inte varit så kul att mötas av likmaskar i dörrhålet!! Vi ”lurade” den gången med Ama med förhoppningen om att det skulle ligga kvar en falukorv ” Parisare ” i frysen. Och nu 1,5 år senare när de väl kunde komma ner ville de vi skulle träffas på El Sabador och äta mat. Ami är inte den som tackar nej till mat och trevligt sällskap.

Leffe och Karlsson hade redan tidigare flaggat för vem som skulle stå för notan. För de var så tacksamma att vi ville hjälpa till när de själva inte kunde vara på plats. Men vi hade redan bestämt att var och en ska betala för sig. Så när kyparen frågade om vi skulle betala separat då sa Karlsson vi betalar för alla och Patrik sa nej vi betalar för oss!! Men Karlsson vann striden…vi hade först fått lyxmat i form av älgkött i alla dess former, flera kilo lingon plockade i Norrland och nu även notan betald. Sådana här vänner har man inte råd att bli av med haha. Det är självklart att man hjälper till, nästa gång är det vi som behöver hjälp.

Tack alla ni som bjöd på notan denna dagen.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vänner i Spanien och märktes . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Leva på andra!

 1. Ama de casa skriver:

  Det var verkligen trevligt att träffas och vi tyckte ju också att vi hade blivit belönade nog med dom goda PARISARNA (inte falukorv!) som vi hittade i frysen, men det var ju bara att tacka och ta emot den goda tacksägelsemiddagen.
  Kul att Bosse och Mari är här igen också 🙂
  Kram

 2. Annica skriver:

  Vilken trevlig och billig dag 😉
  Kram

 3. friochlycklig skriver:

  Det blev en bra dag på mer än ett sätt verkar det som. Kram

 4. mamma C skriver:

  Vilken dag och framför allt billig 😉😀.
  Kram Carin

 5. marbellatanten skriver:

  Mums med älgkött!!! Lyckostar 😀
  Det där med klocka; På Burger Bar här i byn, de har klocka, en knapp för beställning och en knapp för betalning, så himla smart 😀

  Trevlig 2:a advent.

 6. Znogge skriver:

  Det måste kännas bra att veta att man kan hjälpa varandra och då kan det också vara viktigt att visa sin tacksamhet. En billig och bra dag får man väl säga!

  Kram och god andra advent!

 7. Ditte skriver:

  Dubbla trevligheter låter väldans bra. Ännu en bra dag- Och visst är det fint att kunna hjälpa varandra. Att få hjälp är ju så värdefullt och det känns viktigt att kunna visa sin tacksamhet. Och ni är ju bra på att ge hjälp.
  Perfekt med klockan att ringa på.
  Stor kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.