Vatten forsar ner i trapphuset!

Vi hade en tid att passa men det var först om en timme, när Ami plötsligt hör att någon står och duschar utanför vår ytterdörr! Saken är bara att vi har ingen dusch utanför ytterdörren! Utan Ami öppnar dörren och ser att hela golvet ute i trapphuset rör på sig och det rinner vatten 5 våningar ner i trapphusen och det var det ljudet jag hörde. Jag ropar på Patrik och samtidigt knackar jag på spanska grannfruns dörr. Patrik kommer springandes och grannfrun kommer ut. En himla tur att vi har en stentröskel under dörren och en likadan satte spanska grannen in förra året när hon la in nytt golv. Så vattnet nådde dit men inte längre hos oss. Övriga tre lägenhetsdörrar har en springa under på 1cm där vattnet rann in. Fast i en av de dörrarna rann det inte in utan ut! Patrik klampade bort i vattnet fram till lägenheten och bankade på dörren. Inte oväntat så var ingen hemma. Grannfrun har nycklar till källaren för att stänga av vattnet och Patrik gick in i våra svenskgrannars lägenhet och sopade ut vatten. Nu var vattnet avstängt och precis då kommer ägarna hem, de hyr bara lägenheten av ryska dammen som själv är fast i Ryssland. Det visade sig att ägaren har Parkinson och har en del tvätthjälpmedel och det var en sådan slang som brustit. Nu hade vi sådan otrolig tur att detta upptäcktes och stoppades på några minuter. 15 minuter senare var två städare på plats och när vi gick ut en halvtimme senare syntes inte ett spår av skadan!! Men lite ståhej blev det i trappan haha.

Nu behövdes en lugnade promenad.

Vi gick bort via stranden i hamnen.

Det fläktade skönt utmed havet.

Strandbarerna är lockande.

Men alldeles för varmt att sitta under markistyg denna årstiden. Nu vill man ha riktig skugga.

Men man orkar inte gå så långt i värmen längre. Det fick bli ett vätskestopp…

…och fundera på vilken otrolig tur vi hade med vattenläckan. Tänk om grannfrun inte varit hemma så vi kunde stänga av vattnet så fort. Eller om de hänt på natten när alla sov!

Annons

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vad händer i Torrevieja och märktes . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vatten forsar ner i trapphuset!

 1. friochlycklig skriver:

  Sådant är obehagligt. Jag kom ut i grovköket precis när varmvattenberedaren gått sönder och det sprutade vatten överallt och vi var väldigt glada att det hände just då och inte dagen efter när vi skulle flyga till 🇸🇪. Kram

 2. Ama de casa skriver:

  Men fy vilken dramatik! Skönt att allt ordnade sig såpass snabbt och bra – grannsamverkan när den är som bäst!
  Ha en fin dag 🙂
  Kram

 3. Mamma C skriver:

  Ja verkligen vilken tur ni hade med allt.
  Hemska tanke om inte grannfrun varit hemma eller om det hänt på natten.
  Ha en bra torsdag.
  Kram Carin

 4. Znogge skriver:

  Vilken tur att ni var hemma och kunde agera så snabbt som ni gjorde. Det hade kunnat sluta illa annars.

  Kram

 5. Ditte skriver:

  Himla tur i oturen. Och ni var ju verkligen snabba här att agera. Men tänk om….Nej, det gör vi inte.
  Stor kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.