Första dagen fick vi kontaktsvårigheter…

…med vårt internet.

Redan efter frukosten gick vi bort som vanligt för att betala och starta upp vårt internet. Väl hemma igen så kom inte vårt internet igång. Som tur var är vi inte helt avskärmade från omvärlden utan det går ju att dela och köra via mobiltelefonen. Så vi fick ta kontakt med internetleverantören. Vårt internet fungerade perfekt innan vi reste till Sverige. Men visst inget varar för evigt. Det har ändå fungerat problemfritt sen 2013.

Under tiden vi väntade på reparatören knackade det på dörren. Utanför stod våra grannar Bosse och Mari med vin och ballonger och hälsade oss välkomna.

De berättade att de haft samma problem med sitt internet för två veckor sen när de kom hit. Leverantören byter regelbundet namn, först var det Sattvplus sen blev det Gofibra och nu har de blivit uppköpta igen och heter Vegafibra. De var snabbt på plats.

Efter en snabb test visade sig att felet var precis samma som våra grannar hade för två veckor sen. Kabelbrott, ett vanligt fel när man använder kablar som är avsedda för att sitta inomhus men här har man monterat de på utsidan. Dessa kablar tål inte solljus. Och solljus är inte helt ovanligt i Spanien….jaja den var bytt på 15 minuter.

Nu fungerade vårt internet igen. Nu hoppas vi det fungerar i 8 år till. Våra grannar kom tillbaks lite senare på kvällen som avslutades med dans på vår terrass och lite disk såklart.

Internet och vänner är trevligt.

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vänner i Spanien. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Första dagen fick vi kontaktsvårigheter…

 1. Ditte skriver:

  Skönt att det snabbt var avklarat men internettrasslet- Och visst undrar man vad det är för fel.
  Trevligt med lite fest på balkongen också. Plats för dans har ni ju också.
  Kram

 2. Znogge skriver:

  Så skönt att det var snabbt avklarat för internet ska liksom bara fungera.
  Trevligt med en liten balkongfest 😀

  Kram

 3. Annica skriver:

  Vilket trevligt välkomnande av grannarna era 🙂
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.