Tid för markisunderhåll!

Kvällen innan hade vi grillat och satt kvar och njöt av kvällen när Patrik sa att vi kanske skulle ta och göra det som vi så länge pratat om att göra. Ofta vill Patrik vänta tills det regnar men det finns vissa saker som inte lämpar sig att göra när det regnar. Men visst detta jobbet lämpar sig inte när det är sol heller! Men det blev bestämt att vi skulle göra det direkt efter frukosten för då skulle vi hinna bli klara innan det blev för varmt. Vi hade ju en liten markisincident år 2015 då det kom ett oväntat skyfall. Men markisen blev lagad några dagar senare av markisproffs. Nu sju år senare blev det en planerad service. Direkt efter frukosten åkte markisduken ner.

Ja verkligen ända ner.

Och monterades av från rullen.

Duken är 11 år gammal och verkligen välanvänd så nu skulle den ner i soptunnan…

…skulle man kunna tro. Men å nä den var inte sämre än att man kunde vända den 180 grader och montera tillbaks den på rullen igen. Den är bara inträdd i ett spår så det är lätt gjort.

Det var två sömmar som trådarna gått upp så vi sydde dessa innan vi vände på duken så nu hamnade de nysydda sömmarna inne på rullen och syns aldrig. Jag vet inte var Patrik tog vägen under tiden jag vände på duken.

Men någon hade tydligen roligt åt att jag är lite kort i rocken. Men som tur är benen så pass långa att de når ner till marken i vanliga fall. Även om det bara var tårna som nådde ner till stolen denna gången.

Nu såg duken helt plötslig ut som ny igen.

Det var precis vi blev klara innan solen nådde oss. Markis är en livsnödvändighet här.

Nu får vi se om den håller i 11 år till. Men det gör den säkert när proffs har varit i farten.

Annons

Om Ami

Den här bloggen handlar om oss och vårt vardagliga liv i Helsingborg och Torrevieja. Jag heter Ami och min man Patrik. Det är jag som är skrivaren i familjen, medan Patrik är den duktiga fotografen! Vi har en son, Max som är sambo med sin Frida och i juli 2017 fick vi vårt första barnbarn, en underbar liten prinsessa. Och i november 2018 utökades familjen med en underbar liten prins! Spanien har alltid legat oss varmt om hjärtat och i mars 2013 köpte vi vår lägenhet i Torrevieja. Välkomna att följa oss!
Detta inlägg publicerades i Vardagen i Torrevieja och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tid för markisunderhåll!

 1. friochlycklig skriver:

  Vem behöver proffs när man kan det mesta själv? Bra jobbat! Kram

 2. Znogge skriver:

  Grattis till ett väl utfört jobb! Så skönt att få det fixat för jag förstår mer än väl att ni behöver markisen.

  Kram

 3. Ditte skriver:

  Bra jobbat! Verkligen! Kanske har ni en ny karriär inom markisbranschen. Klart att markisen håller i ytterligare många år. Det är ju proffs som varit i farten.
  Stor kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.